Klubbens historia

I gammal kulturbygd, på Dalälvens västra strand, ligger Upplands nordligaste 18-hålsbana. Den kallas Lugnet, ett arv från jordbruket som låg här en gång i tiden. Men Lugnet kan lika gärna beskriva känslan av att gå en runda på golfbanan. Här välkomnas gäster och medlemmar utan stress och köer.

Innan banan började byggas så hade MC-klubben El Trocadero sin klubblokaler på Lugnet. Tanken var att dela området mellan MC-klubben och golfklubben. El Trocadero och Älvkarleby Golfklubb fann en lösning med andra lokaler för MC-klubben. Med tanke på skillnaden i intresseområden så var det en lösning bra MC och golfklubben.

Älvkarleby öppnade en driving range 1984. 1987 öppnades de första 9 hålen med pompa och ståt som ritats av banarkitekten Jan Cederholm. 1992 öppnades ytterligare nio hål vilket gav banan de 18 hål som finns idag med grästee på alla hålen.

2004 stod byggnaden klar som idag är kansli/shop och omklädningsrum med dusch och bastu för damer och herrar.

Banan handikappanpassades 2016 med nya grästees (tee 39), toaletter och asfalterade vägar på banans mer utsatta ställen.

Älvkarleby Golfklubb kan idag 2017 erbjuda övernattning i egna rum och nybyggda stugor av god standard. En restaurang som serverar fantastisk mat till bra priser, stora övningsområden och en välsorterad shop.